Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

21/03/2019

Δελτίο Τύπου

    Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής (Δ.Α.Σ.) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και φέτος Σάββατο 16 Μαρτίου το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που  απευθύνεται σε εφήβους, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους με στόχο τον επαγγελματικό προσανατολισμό των εφήβων. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να συνειδητοποιήσουν οι συμμετέχοντες τον τρόπο και τη διαδικασία επιλογής επαγγέλματος. Συγκεκριμένα, να κατανοήσουν τα βήματα που οδηγούν στη λήψη επαγγελματικής απόφασης (σκιαγράφηση του ατομικού προφίλ, συσχέτισή του με επαγγέλματα και σπουδές, διαδικασία λήψης απόφασης).

    Η συμμετοχή των μαθητών των Γυμνασίων του Δήμου μας αλλά και των γονέων τους ήταν μεγάλη. Παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τόσο το κοινό εργαστήρι ενημέρωσης σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων που απευθυνόταν σε γονείς και εφήβους όσο και τα δύο παράλληλα εργαστήρια το βιωματικό εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και την ομάδα ελεύθερης συζήτησης με τους γονείς των εφήβων με προβληματισμούς-εμπειρίες.

    Μετά το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την πληρότητα, σαφήνεια και αμεσότητα της παρουσίασης του τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος του επαγγελματικού προσανατολισμού που απασχολεί και προβληματίζει έντονα τα παιδιά σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους αλλά και τους γονείς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ [1]

Σύνδεσμοι
  1. http://spata-artemis.gr/userdata/docs/%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82_2019%20%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5.doc